Posted in Vinkkejä suomalaisille gastromatkailijoille

Suomen tunnetuimmat liveklubit

Suomen tunnetuimmat liveklubit Posted on 25th toukokuu 2019

Ne henkilöt, jotka rakastavat livenä kuunneltua musiikkia, jota esittävät oikeat bändit, yhtyeet ja artistit, kiertävät ympäri Suomen käyden aktiivisesti erilaisilla klubeilla, baareissa tai ravintoloissa lempiartistiensa perässä. Kovimmat fanit lähtevät myös ulkomaille suosikkiensa perässä.

Suomessa toimii monia erinomaisia klubeja, baareja ja ravintoloita, jotka soveltuvat – tai ovat jopa erikoistuneet – livemusiikin esittämiseen. Esimerkiksi porilainen Bar Kino oli vuoteen 2017 asti yksi tunnetuimpia livekeikkojen järjestämispaikkoja. Millaisia paikkoja suomalaisen live-esiintymisen historian ajalta löytyy ja mitkä paikat ovat suosituimpia? Lue lisää tästä artikkelista.

Tavastia

Tavastia on legendaarinen keikkaklubi, joka on toiminut vuodesta 1970 lähtien. Sen siipien suojassa on järjestetty erityisesti rock-musiikin piiriin kuuluvien artistien ja bändien keikkoja, mutta mukaan on mahtunut myös esimerkiksi pop- ja rap -musiikkia. Tavastia on pitkän historiansa takia yksi vanhimmista edelleen toimivista liveklubeista Euroopassa.

Tavastia sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, Urho Kekkosen kadulla. Ennen sitä samalla paikalla toimi suosittu tanssipaikka Hämis, ja alkuun Tavastia olikin liveklubin lisäksi edelleen suosittu tanssipaikka. 1990-luvulla Tavastia muuttui pelkästään livemusiikin parissa toimivaksi paikaksi. Julkisuuden hahmo Bam Margera on kehunut Tavastiaa maailman parhaimmaksi rock-klubiksi. Tavastialla ovat esiintyneet monet kuuluista kotimaiset ja ulkomaalaiset esiintyjät, kuten Nightwish, Hanoi Rocks, Mokoma ja Children of Bodom.

Logomo

Logo on Turussa sijaitseva tunnettu tapahtumapaikka, jossa on musiikkiesitysten lisäksi paljon muitakin tapahtumia. Logomon ainutlaatuisuus kumpuaa historiallisesta tiilirakennuksesta, joka kätkee sisäänsä kuitenkin erittäin modernit laitteistot, jotka edesauttavat upeiden esitysten pitämistä. Logomon talosta tekee erikoisen myös se, että siellä on muunneltava akustiikka. Tämä on ainutlaatuista koko Pohjoismaiden alueella. Logomon akustiikkaan on saatu inspiraatio telakkateollisuudesta, jossa ilmatyynyillä liikuteltavia osia, kuten katsomoita, on kehitetty. Logomossa on kuvattu myös erilaisia musiikkiin liittyviä tv-tuotantoja, muun muassa The Voice of Finland.

Bar Kino

Bar Kino oli legendaarinen porilainen baari ja klubi, joka tarjosi liki 20 vuoden ajan kävijöilleen erilaista musiikkinautintoa ympäri vuoden. Bar Kino on ollut erityisesti tiskijukkien, eli DJ:den esiintymispaikka, mutta myös elävää musiikkia on nähty vuosien varrella.

magnetism