Posted in Vinkkejä suomalaisille gastromatkailijoille

Bar Kino – esittely

Bar Kino – esittely Posted on 11th huhtikuu 2019

Jokaisella paikkakunnalla on omat ylpeyden aiheensa ja legendaariset menopaikkansa. Siinä missä legendaaristen keikkapaikkojan osalta Helsingissä maininnan saa Tavastia, tai vanhalta nimeltään Hämis, Tampereella Pakkahuone ja Turussa Logomo, saa Porin osalta kunniamaininnan Bar Kino. Mutta mikä paikka Bar Kino oikein oli?

Bar Kinon historiaa – elokuvateatterista legendaariseksi liveklubiksi

Bar Kinon itselleen saama nimi ei ole sattumaa. Elokuvateatteri, joka sai nimekseen osuvasti Elokuvateatteri Kino, rakennettiin Poriin vuonna 1936 Itäpuiston tietämille. Kauniin rakennuksen suunnitteli arkkitehti nimeltä Jaakko Tähtinen. Elokuvateatteri Kinossa riitti kävijöitä moneksi vuosikymmeneksi, mutta pikku hiljaa kohti milleniumia tultaessa kävijämäärät tippuivat, vaikka saliin mahtui jopa 405 henkilöä yhtäaikaa. Oli tehtävä uusia suunnitelmia.

Viimeisen niitin Elokuvateatteri Kinolle antoi uusi elokuvateatteri, joka Poriin rakennettiin vuonna 1999. Promenadikeskus -nimellä kulkenut uusi elokuvasali vei viimeisetkin asiakkaat entisen Elokuvateatteri Kinon luota, joten paikka muutettiin muutaman vuoden kuluttua legendaariseksi Bar Kinoksi.

Bar Kinon esiintyjät

Vuodesta 2002 alkaen Bar Kino on viihdyttänyt juhlivaa kansaa erilaisilla artisteilla. Bar Kinon suosion osasyynä oli varmasti rakennuksen maineikas historia, mutta myös taitavasti luotsattu hyvä fiilis, joka paikasta hehkui.

Bar Kino tuli tunnetuksi erityisesti erinomaisista DJ-illoistaan, mutta myös joka viikkoisesta elävän musiikin esittämisestä. Tyylilajit vaihtelivat viikoittain, aina etnisestä musiikista heavy metallin kautta rapiin. Bar Kino sulki kuitenkin ovensa vuonna 2017 toistaiseksi.

magnetism