Posted in Viihde ravintoloissa

Suomen tunnetuimmat DJ:t

Suomen tunnetuimmat DJ:t Posted on 27th kesäkuu 2019

Monet artistit ja yhtyeet vetävät useina viikonloppuina vuodessa baareja, klubeja ja ravintoloita täyteen fanejaan ja uteliaita uusia kuuntelijoita. DJ:t eivät ole tässä joukossa poikkeus: musiikkialan ammattilaiset keräävät yleisöä lavojen eteen samalla tavalla, kuin taitavat laulajat ja soittajat.

Mikä ihmeen DJ?

DJ:llä tarkoitetaan siis henkilöä, joka hoitaa musiikin soittamisen baareissa, klubeilla ja ravintoloissa. DJ:tä nähdään myös erilaisissa yksityistapahtumissa, kuten syntymäpäiväjuhlilla, häissä ja vaikka yritysten järjestämillä kekkereillä.

DJ:t soittavat erilaista musiikkia, hieman tapahtuman luonteesta riippuen. Jos DJ on niin sanotusti sivuroolissa, esimerkiksi tavallisena viikonloppuiltana baarissa, klubilla tai ravintolassa, DJ soittaa luultavasti yleisön toivomaa musiikkia. Jos DJ vetää taas omaa keikkaansa, voi musiikki olla hyvinkin erilaista ja kuvastaa enemmän DJ:tä itseään artistina.

Suomen suosituimmat tiskijukat: kuuluisimmat suomalaiset DJ:t

  • Darude

Darude on eittämättä yksi Suomen tunnetuimpia, ja kansainvälisesti kuuluisimpia tiskijukkia. Darude tunnetaan erityisesti kappaleestaan Sandstorm, joka sai vuonna 2000 suuren kansainvälisen suosion. Darude esiintyi Suomen Euroviisuedustajana vuonna 2019.

  • Amanda Harkimo

Amanda Harkimo on verrattain nuori, mutta tunnettu DJ. Hänet tunnetaan erityisesti Jokereiden pelien tiskijukkana, mutta hän on esiintynyt myös muualla 16-vuotiaasta asti.

  • Alex Kunnari

Alex Kunnari on palkittu suomalainen DJ, jonka kappaleet ovat päässeet aina radiosoittoon asti. Hänet tunnetaan esimerkiksi kappaleestaan City of Sin.

magnetism