Posted in Vinkkejä suomalaisille gastromatkailijoille

Suomen erikoisimman pubit

Suomen erikoisimman pubit Posted on 27th toukokuu 2020

Toisinaan työviikon jälkeen kaipaa sitä omaa, tuttua ja turvallista reittiä: töihin, kotiin, ja perjantai-illan kunniaksi omaan lempipubiin tai -ravintolaan nauttimaan herkullisia ruokia ja juomia pitkän viikon päätteeksi. Jossain kohtaa sama, tuttu kaava saattaa kuitenkin alkaa tuntumaan tylsältä ja itseään toistavalta, jolloin kaipaa ideoita jostain uudesta.

Omia rentoutumistapoja voi lähteä laajentamaan tai uusimaan esimerkiksi baaria, ravintolaa tai pubia vaihtamalla. Suomesta löytyy monia erikoisia kohteita, joissa voi nauttia hyviä juomia samalla, kun voi ihailla saman paikan uniikista miljööstä ja tunnelmasta. Tässä artikkelissa on esitelty muutamia vierailun arvoisia, erikoisia pubeja ja baareja Suomessa.

Bar Kino – vanha elokuvateatteri

Jopa 1900-luvun alkupuolelta historiansa juontava Elokuvateatteri Kino palveli elokuvien harrastajia monta kymmentä vuotta ennen, kuin sen tilat remontoitiin erinomaisen Bar Kinon käyttöön vuonna 2002. Sen lisäksi, että Bar Kino oli erinomainen paikka musiikin harrastajalle DJ- ja livemusiikkikattauksellaan, on sen sisustustyyli mukaillut historian mukaista teemaa. Toivotaan että tämä baari vielä avaa ovensa.

Snowlounge Salla – lumen taikaa

Yksi Suomen erikoisempia ja upeimpia baarikohteita sijaitsee Lapissa Sallan kunnassa. Snowlounge Salla on erikoinen paikka, sillä se on rakennettu kokonaan jäästä ja lumesta. Lumen ja jään tuomaa tunnelmaa on vahvistettu sisustuksen avulla, esimerkiksi upeiden valojen ja tarvikkeiden voimin. Juomien lisäksi Sallan Snowloungessa saa erinomaista purtavaa ja tarvittaessa myös yösijan. Miljöön takia baarin lämpötila on jatkuvasti miinuksen puolella.

Kaarle XII – jylhää historiallisuutta

Kaarle XII on tunnettu siitä, millaisen ensivaikutelman se juhlijalle antaa: 1900-luvun alussa rakennettu linnamainen rakennus Helsingin Kasarmikadulla on upea, kaksikerroksinen juhlatila. Koko tila sisältää jopa seitsemän baaria tanssilattian lisäksi. Yllättävintä paikassa on se, että paras juhlapäivä on torstai.

Culture Club Still Standing

Culture Club Still Standing on Seinäjoella sijaitseva baari, jonka uniikkius liittyy taiteeseen ja taidenäyttelyihin. Culture Club Still Standing on ehkä enemmän olohuonetta kuin baaria muistuttava paikka. Sen tiloissa on näytteillä taidenäyttely, joka vaihtuu kuukausittain uuteen. Sisustus on myös huolella valittu, ja sisustusesineillä on harvinaisia tarinoita. Myös juomapuoli on kunnossa, sillä baari tarjoilee erikoisia käsin tehtyjä hedelmädrinkkejä.

magnetism