Posted in Viihde ravintoloissa

Show-esitykset ravintoloissa ja baareissa

Show-esitykset ravintoloissa ja baareissa Posted on 12th joulukuu 2019

Baarit ja jotkut ravintolat saattavat olla tunnettuja siitä, että niiden lavoilla nähdään toinen toistaan upeampia livemusiikkia sisältäviä esityksiä. Artistit saattavat vaihdella tuttujen ja hyvinkin kuuluisten eturivin artistien ja aivan tuntemattomien, aloittelevien yhtyeiden välillä. Livemusiikki on hienoa kuunneltavaa, mutta onko baareissa ja ravintoloissa asioiville tarjolla muunlaista viihdettä, jos tanssijalka ei vipatakaan?

Livemusiikin ja mukaansatempaavien musiikkiesitysten lisäksi baareissa ja ravintoloissa on usein tarjolla muutakin viihdettä. Tottakai maukkaat ruuat ja virkistävät juomat ovat ensisijainen asia, miksi baareihin ja ravintoloihi lähdetään, mutta lisää nautintoa iltaan tuovat erilaiset aktiviteetit. Seurueille on esimerkiksi usein tarjolla erilaisia pelejä ja kortteja, joilla viihdyttää porukkaa. Tämän lisäksi baarit ja ravintolat järjestävät oviensa takana erilaisia kisailu- ja visailuiltoja, joihin voi osallistua joko yksin tai porukalla. Kuitenkin, valloittavan livemusiikin ja viihdyttävien pelien, kilpailujen ja visailujen sekä tietenkin hyvän ruuan ja juoman lisäksi, ravintolat ja baarit tarjoavat seiniensä sisällä myös toisenlaista viihdettä erilaisten esitysten muodossa.

Hulvatonta naurua – baarien ja ravintoloiden stand up show’t

Viime vuosien aikana hulvattoman hauskat stand up -esitykset ovat keränneet suosiota viihdyttävänä ohjelmanumerona baarien ja ravintoloiden ohjelmatarjonnassa. Stand up sopii ruuan ja juoman täyttämään iltaan kuin nenä päähän, sillä kukapa ei haluaisi kuunnella hauskoja tarinoita ja vitsejä hyvän illan ohessa?

Suomen tunnetuimpia stan up -koomikoita ovat esimerkiksi:

  • Niko Kivelä
  • Sami Hedberg
  • Mika Eirtovaara
  • Jacke Björklund
  • Iikka Kivi
  • Lotta Backlund
  • Pekka Jalava
  • Ilari Johansson
  • Ismo Leikola
  • Krisse Salminen

Teatteriesitykset

Baareissa ja ravintoloissa ja muissa vastaavissa tiloissa esitettävät teatteriesitykset eroavat hieman perinteisistä teatteriesityksistä. Kyseessä on usein hieman niin sanottu kevyempi show, joka ei vaadi raskaita lavasteita, isoa lavaa tai hulppeaa ääni- ja valotyötä. Teatteriesitykset, joita baareissa ja ravintoloissa järjestetään, ovat hyvin intiimejä tapahtumia ja antavat erityisesti aloitteleville näyttelijöille mahdollisuuden harjoitella esiintymistä.

Karaoke – piilotettujen timanttien metsästystä

Kuten otsikkokin kertoo, karaoke on tietynlaista arpapeliä – kuuntelijana voi päästä uskomattoman taitavien laulajien keikalle ilmaiseksi, tai vastapainona kolme minuuttia kestävä kappale voi kestää aivan liian pitkään, kun epävireinen tavallinen kansalainen astuu lavalle.

Monet huippuartistit ovat purkaneet laulamisen tarvetta karaoken avulla. Sen takia karaokebaareja ja -ravintoloita kannattaa suosia, sillä kuin huomaamatta olet istunut yhden illan ajan erittäin kovatasoisessa konsertissa, jossa laulajat pääsevät laulamaan itselleen tärkeitä kappaleita – se jos mikä välittyy ja saa olon tuntumaan hyvältä.

Tanssiesitykset baareissa ja ravintoloissa

Hauskojen stand up -keikkojen, vaikuttavien musiikkiesitysten, elävien karaokelaulajien ja taitavien näyttelijöiden lisäksi baarien ja ravintoloiden lavoilla nähdään myös erilaisia tanssiesityksiä. Nämä esitykset voivat olla niin ryhmätanssiin keskittyviä esityksiä kuin yksilösuorituksiakin. Erityisen suosittu laji baarien tanssiesityksissä ovat eroottiset tanssit, mutta myös muunlaisia esityksiä nähdään paljon.

magnetism