Posted in Viihde ravintoloissa

Näin pärjäät ravintolassa

Näin pärjäät ravintolassa Posted on 5th joulukuu 2019

Moni kaipaa pientä luksusta harmaan arjen keskelle. Jotkut lähtevät lomamatkalle, joku taas aloittaa uuden harrastuksen. Jollekin pieni irtiotto arjesta on käynti ravintolassa. Joku taas tykkää kävellä kaupungilla pitkiä lenkkejä uudet Tamaris kengät jalassaan.

[IMAGE=elZicmeDbXMq.jpg]

Ja mikäpä siinä, onhan se mukava kävellä vain sisään ravintolaan ja tilata listalta ruokaa, jonka joku muu valmistaa. Ruoka vieläpä tarjoillaan pöytään, joten siinä voi ainakin hetken tuntea itsensä vaikka kuninkaaksi. Monen arki kuitenkin koostuu töissä käynnistä, kauppareissuista ja ruoanlaitosta. Ravintolakäynti voi siis tuoda helposti pientä luksusta arjen keskelle.

Asiointi ravintolassa

Mitä ravintolassa sitten oikein kannattaa tilata? Ottaako kaikista halvimman annoksen? Pitäisikö tilata kasvisruokaa? Ottaako alkupalaa ja jälkiruokaa pääruoan lisäksi? Nämä asiat voivat askarruttaa monia ravintolakävijöitä, ja on oikeastaan omasta innosta ja mieltymyksistä kiinni, mitä ravintolassa kannattaa tilata.

Jotkut menevät ravintolaan ja tilaavat vain ison pääruoan ja pärjäävät sillä. Tämä on varmasti se tyypillisin kuvio, kun ravintolaan mennään. Esimerkiksi joissain Välimeren maissa ravintolakäynti on yleensä hyvin erilainen Suomeen verrattuna, sillä siellä syödään yleensä pitkän kaavan kautta. Suomalainen on verrattaen tehokas ja ruoka syödään suhteellisen nopeasti, jotta päästään jatkamaan matkaa. Välimeren maissa ruokailu ravintolassa saattaa kestää monta tuntia, kun ensin syödään leipää ja muita alkupaloja ja tapaksia. Sen jälkeen syödään pääruokaa ja lopuksi vielä jotain jälkiruokaa ja ehkä päälle joku drinkki tai espresso tai cappucino. Suomalainen taas tilaa monesti ravintolassa ison pihviannoksen, syö sen ja poistuu paikalta.

Ravintolassa voi kuitenkin tilata myös monia muita annoksia pääruoan lisäksi. Monet ravintolat tarjoavat hyvän alkupalavalikoiman, joka saattaa sisältää erilaisia leipiä, keittoja tai juustotarjottimia. Jos ei ole kiire, voi olla hyvä tilata joku alkupala. Lisäksi sen saa yleensä nopeasti, jos ravintolassa on ruuhkaa. Alkupalat pyritään valmistamaan nopeasti, jotta asiakkaan ei tarvitse istua ravintolan salissa täysin tyhjin vatsoin.

Pääruoaksi kannattaa sitten valita omien mieltymysten mukainen ruoka. Jotkut haluavat syödä ravintolassa häränpihvin, kun taas toiset suosivat hieman kevyempiä kanaruokia. Nykyisin on myös paljon kasvissyöjiä, joten monet ravintolat tarjoavat kasvisruokavaihtoehtoja. Jos listalta ei tunnu löytyvän juuri sinulle sopivaa annosta, voit rohkeasti kysyä tarjoilijalta apua oikean ruoan valinnassa. Ravintolaan lähtiessä kannattaa siis olla avoimin mielin, ja kokeilla välillä rohkeasti jotain uusia makuja. Jos et ole tottunut syömään ravintolassa vaikkapa kalaa, kokeile seuraavalla kerralla ravintolan kala-annosta.

Juomavalinta kannattaa myös tehdä oman mieltymyksen mukaan. Vesi tai sooda on aina varma valinta, varsinkin jos et nauti alkoholia ollenkaan. Jos taas pidät viineistä, voi olla hyvä ottaa joko punaviiniä liharuoalle tai valkoviiniä kala- tai kanaruoalle. Monet haluavat myös ottaa ravintolaan tullessaan jonkin alkudrinkin ruokahalua nostattamaan.

Jälkiruokia löytyy yleensä paljon, koska asiakkaat tykkäävät niistä. On mukava syödä hyvän ruoan päälle jotain makeaa, vaikkapa jäätelöä tai kakkua. Monesti kakun kanssa suositellaan kahvia, jota suomalaiset juovatkin sangen paljon. Joskus ravintoloissa jälkiruokien nimet ja kuvaukset voivat olla hieman vaikeaselkoisia. Silloin kannattaa kysyä tarjoilijalta apua, jotta saa varmasti mieleisen jälkiruoan. Tarjoilijat yleensä tietävät hyvin tuotteista, mikä sopii minkäkin kanssa ja millaiseen makumieltymykseen jokin jälkiruoka sopii.

magnetism