Posted in Viihde ravintoloissa

Näissä ravintoloissa saat suomalaista ruokaa

Näissä ravintoloissa saat suomalaista ruokaa Posted on 2nd joulukuu 2019

Suomalainen ruoka, kotimaisuus ja ekologisuus on noussut erityisesti viime vuosina trendiksi, ja ympäristötietoisten kuluttajien lisäksi myös monet trenditietoiset ovat alkaneet vaatia annoksiltaan pientä hiilijalanjälkeä ja toivoneet ruoan tulevan läheltä, kotimaista ruoantuotantoa tukien. Myös tietynlainen kotiseutuylpeys ja suomalaisen ruokakulttuurin kasvava suosio ovat nostaneet suomalaisen ruoan kysyntää myös ravintoloissa. Suomalainen ruoka on myös turistien keskuudessa erittäin kysyttyä.

Useat ravintolat ovatkin reagoineet tähän kysyntään ja ottaneet listalleen erityisesti suomalaisia annoksia, jotka pyritään mahdollisuuksien mukaan tekemään kotimaisista raaka-aineista, mausta kuitenkaan tinkimättä. Seuraavissa ravintoloissa voit saada lautasellesi suomalaista perinneruokaa tai uusia nokkelia annoksia, joihin on luotu oma kotimainen lisänsä. Mikäli JOULULAHJAT netistä ovat vielä tilaamatta ja hakusessa, voisi lahjakortti tai käynti jossakin seuraavista ravintoloista olla mitä erinomaisin idea hyvän ruoan ystävälle.

Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald tulee lähelle suomalaisuutta viikinkiteemallaan ja vaikka kulttuurit eivät ole aivan yhtenäisiä, löytyy lautasilta kuitenkin runsaasti suomalaisia annoksia. Raaka-aineiden joukosta löytyy muun muassa muikkuja, leipäjuustoa, punajuurta, salmiakkia ja mustikoita. Aineksia on käytetty melko taitavasti ja yhdistelty mitä erilaisimpiin annoksiin. Haraldin ravintoloita löytyy useampia, ympäri Suomen. Viikinkiteemaisesti pääsee syömään Helsingissä, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Kuopiossa, Espoossa, Turussa ja Jyväskylässä.

Ravintola Savotta

Savotta sijaitsee Helsingissä ja se vaalii suomalaista ruokaperinnettä. Ravintolassa luvataan myös, ettei kenenkään tarvitse poistua sieltä nälkäisenä, vaan jokainen saa varmasti vatsansa täyteen. Savotan ydinarvoja ruoan suhteen ovat kotimaisuus ja puhtaus. Ruokaa pyritään saamaan Suomen luonnosta ja listalta löytyy esimerkiksi sieniä, järvikalaa ja marjoja. Myös annokset noudattavat perinteisiä suomalaisen kotiruoan linjoja ja listalta on löydettävissä muun muassa paistettua siikaa ja puolukkapiirakkaa.

Fat Lizard

Espoossa sijaitseva Fat Lizard on raikas tuulahdus ravintoloiden joukossa. Ravintola on avannut ovensa tammikuussa 2018 ja se on auki vuoden jokaisena päivänä. Listalta löytyy enimmäkseen kotimaisia aineksia, mutta Fat Lizard pyrkii rennossa linjassaan tarjoamaan ruokaa, jota voi mielellään syödä myös take away -annoksina. Ravintolassa voi siis hyvillä mielin tilata pizzaa tai hampurilaisen ilman sen kummempia kulmien kohotteluja. Pizzat valmistetaan aidossa puu-uunissa. Erikoisuutena saatavilla on myös heinäsirkkoja. Fat Lizard tunnetaan myös juomistaan ja tarjolla on lukuisia suomalaisia pienpanimoiden oluita. Paikalle voi aivan hyvin tulla myös ilman varausta maistelemaan hyvää oluttarjontaa.

Zetor

Helsinkiläinen Zetor on tullut tunnetuksi paitsi traktoripainotteisesta sisustuksestaan, myös legendaarisista bileistä ja hyvästä ruoasta. Ruokalistalta löytyy runsaasti kotimaisia annoksia, ja baarin puolella on tarjolla letkeää meininkiä ja tietyn kellonajan jälkeen myös hyvää musiikkia ja avoin tanssilattia. Zetorin humussa viihdytään viikon jokaisena päivänä ja viikonloppuisin bilekansa pääsee juhlimaan viiteen asti aamulla. Menun raaka-aineista on löydettävissä muun muassa siikaa, poroa, lohta ja sieniä.

Ravintola Kannas

Kannas on merimieshenkinen ruoka- ja seurusteluravintola Helsingissä. Se on erittäin viihtyisä paikka, jossa pipo ei turhaan päätä kiristä. Kannaksen listalta löytyy edellisten ravintoloiden tapaan erilaisia kotimaisia herkkuja ja puhtaita raaka-aineita, kuten lohta, silakkaa, puolukkaa ja poroa. Kannas perustettiin alkujaan jo vuonna 1939 ja se sai nimensä perustaja IK. T. Itkosen kotikunnan mukaan. Siitä tuli nopeasti merimiesten ja satamatyöläisten kantapaikka, joka on ajan saatossa käynyt läpi lasku- ja nousukausia ja kehittynyt rennoksi ravintolaksi, jossa saa hyvää ruokaa ja juomaa.

magnetism