Posted in Viihde ravintoloissa

Live-musiikki ravintoloissa ja baareissa

Live-musiikki ravintoloissa ja baareissa Posted on 24th marraskuu 2019

Monille viihteelle lähtö tarkoittaa sitä, että kaiuttimista tuleva musiikki ja baarimikon valmistavat herkulliset drinkit takaavat hyvän illan. On kuitenkin myös monia, jotka haluavat jotain vähän enemmän – pelkkä elektroninen musiikki ja alkoholi eivät rakenna täydellistä iltaa ravintolassa tai baarissa. Tällöin tätä aukkoa täyttää erinomaisesti live-musiikki, jota esittää oikea bändi tai artisti – ei vain tiskijukka laitteidensa takana.

Live-musiikki on erinomainen tapa täydentää iltaa ravintolassa tai baarissa. Bändin tai artistin ei aina tarvitse edes olla mikään eturivin artisti tai sen hetken suosituin esiintyjä, vaan matalammankin profiilin artisti tai bändi saa aikaan erinomaisen illan baarin tai ravintolan tiloissa. Mutta millaista on illanvietto baarissa tai ravintolassa samalla, kun siemailee omaa suosikkijuomaa baarimikon kattauksesta, ja kuuntelee hyvää livemusiikkia?

Laidasta laitaan, vai tietylle tyylille omistettu keikkapaikka?

Jos pidät tietynlaisesta musiikista, esimerkiksi raskaammasta rock- tai heavy-musiikista, kannattaa ottaa seurantaan niiden baarien liveohjelmat, jotka ovat erikoistuneet sellaisen musiikin esittämiseen, josta pidät. Usein esiintyjät ovat tietyntyylisissä baareissa ja ravintoloissa samankaltaisia. Klassisemman musiikin ystävät saattavat nauttia enemmän ravintolaillallisen yhteydessä soitetusta ohjelmanumerosta, kun taas riehakkaan rock-keikan saa parhaiten aikaiseksi klubilla tai baarissa, jossa samankaltaisia keikkoja yleensäkin järjestetään.

Toisinaan on mukava poiketa siitä ainaisesta ja samasta tyylistä, johon on tottunut. Varsinkin henkilöt, jotka käyvät ahkerasti keikoilla, saattavat nauttia sellaisesta illasta live-musiikin parissa, joka poikkeaa tavanomaisesta musiikin tyylilajista. Tällöin kannattaa suunnata sellaisten baarien ja ravintoloiden ovelle, jotka antavat aloitteleville artisteille mahdollisuuksia näyttää taitonsa. Tuntemattomammat artistit ovat yleensä myös kokeilevampia kuin parkkiintuneet esiintyjät, joten uusien bändien ja artistien keikoista saattaa saada omaankin elämään inspiraatiota uudesta näkökulmasta.

Baareissa ja ravintoloissa kannattaa käydä live-keikkojen aikaan erityisesti siksi, että tunnelma on täysin erilainen verrattuna normaaliin iltaan ravintolassa tai baarissa. Live-musiikki antaa mukavaa maustetta, ja saa usein tanssijalan vipattamaan aivan eri tavalla, kuin kaiuttimista kuunneltu musiikki. Keikkojen aikana baarilla tai ravintolalla saattaa olla myös erilaisia tarjouksia ja vaikka teemadrinkkejä, joten pieni nautiskelu keikan ohessa on vain järkevää.

Keikalle kannattaa saapua ajoissa. Baarit ja ravintolat, jotka ottavat esiintyjiä tiloihinsa, on usein rakennettu niin, että yleisöä mahtuu mukaan mukavasti lavan eteen. Viimeisenä tulleet joutuvat kuitenkin usein tyytymään huonompiin paikkoihin, joten jos haluat seurata live-esiintymistä baarissa tai ravintolassa eturivistä, saavu ajoissa paikalle. Näin myös vältät viime hetken tungoksen tiskillä.

Seuraa baarien ja ravintoloiden sosiaalisen median kanavia ensimmäisen tiedon saamiseksi

Jotta saat tietää ensimmäisten joukossa siitä, millaisia artisteja, laulajia, duoja ja yhtyeitä baariin tai ravintolaan on tulossa keikalle, kannattaa seurata baarien ja ravintoloiden omia sosiaalisen median kanavia. Tiedottaminen asiakkaille näissä kanavissa on helppoa, ja usein yleisö on melko laaja. Kannattaa myös seurata uusien baarien ja ravintoloiden sosiaalisen median kanavia, erityisesti sellaisten, jotka ovat lähellä – näin voit viettää esimerkiksi spontaanin illan uudessa ravintolassa hyvän live-musiikin äärellä.

Baarien ja ravintoloiden sosiaalisten median kanavien kautta saa myös ensikäden tietoa siitä, onko esimerkiksi aikatauluun tullut muutoksia. Myös artistimuutoksista tai ikävistä keikkojen peruuntumisista saatetaan tiedottaa baarin tai ravintolan sosiaalisen median kanavissa.

magnetism