Posted in Viihde ravintoloissa

Rakenna oma baaritiski

Rakenna oma baaritiski Posted on 21st marraskuu 2019

Ravintoloiden ja baarien ystävät saattavat haluta kotiinsa samoja elementtejä kuin heidän lempipaikoissaan on. Toisia saattaa inspiroida ravintoloiden sisustus ja he voivat soveltaa niissä näkemiään värejä, kuoseja ja pieniä sisustusideoita omassa kodissaan. Toiset saattavat haluta itselleen samoja esineitä kuin mitä ovat ravintoloissa nähneet. Silloin voi tiedustella esimerkiksi ravintolan managerilta, mistä vaikkapa ravintolan kivat valaisimet on hankittu.

[IMAGE=dgFmD2cWUQMA.jpg]

Ravintoloista ja baareista voi kopioida pieniä sisustuselementtejä kotiinsa, onhan baarien ulkoasut usein suunnitellut joku alan ammattilainen, joka tuntee viimeisimmät trendit. Toiset asiakkaat menevät askelta edemmäs ja haluavat kotiinsa samoja suuria kalusteita kuin lempiravintolassaan on. Jos kuitenkin haluaa kotiinsa todellista baaritunnelmaa, on baaritiski aivan ehdoton elementti.

Baaritiski tuo ravintolatunnelman

Ravintoloiden baaritiskit ovat niiden asiakaspalvelun sydän. Baaritiskin pöytäalaa käytetään ravintolalaskuja maksaessa, tilauksia tehdessä ja annoksia noutaessa. Asiakkaat joko itse käyvät asioimassa tiskillä tai he saattavat jopa istua baaritiskin äärellä, tai sitten tarjoilijat käyvät sieltä hakemassa baarimikon tekemät juomat ja keittiön valmistamat annokset. Kassakone ja kortinlukulaite sijaitsevat turvallisuussyistä tiskin takana piilossa ja siellä on kätevä hoitaa tilausten ylläpitoa ja laskujen laskemista. Asiakkaasta voi tuntua, että kaikki jännittävä tapahtuu tiskin ääressä, joten baaritiski voi olla tilan kalusteista se oleellisin ravintolatunnelma tuoja.

Ravintoloissa baaritiskit usein tarvitsee tehdä mittatilauksena, koska tilat ovat erilaisia ja tiskin on pystyttävä toteuttamaan tarkoitustaan täydellisesti viemättä kuitenkaan liikaa tilaa asiakaspaikoilta. Kodeissa tilat saattavat olla vielä ravintoloita suppeammat, joten baaritiski on suunniteltava erityisen huolella. Rakennustarvikkeiden lisäksi sivustolta byggmax voi saada kokonaiset remonttisuunnittelut tai rakennusohjeet eri huonekalujen rakentamiseen. Baaritiskin tekemiseen ei löydy suoralta kädeltä ohjeita, mutta suunnittelijan voi palkata tekemään alustavan työn.

Oman baaritiskin tekemiseen voi löytää ohjeita blogeista, sillä moni muukin on saanut idean tuoda ravintolatunnelmaa omaan kotiin. Toiset saattavat tilata kotibaarin suunnittelutyön ammattilaiselta ja rakentaa itse ohjeiden mukaan. Myös Youtube on ehdottoman hyvä sivusto vinkkien hakemiseen.

Baaritiskin rakennustarvikkeet

Baaritiskin voi rakentaa esimerkiksi puusta, jolloin tarvitsee hankkia sopivia lankkuja ja leikata ne tehdäkseen oikean muotoisen kehikon tiskiä varten. Kehikon saa piiloon tekemällä tiskin julkisivun melkein mistä materiaalista tahansa. Kehikkoa vasten voi ruuvata vanerin, jonka voi päällystää vaikkapa laatoilla, tapetilla tai sen voi maalata haluamansa väriseksi.

Baaritiskin takana baarimikon puolelle voi piilottaa monenlaista tasoa ja esimerkiksi pienen jääkaapin. Baaripisteeseen voi hankkia näyttävän jääkaapin, jonka voi laittaa esille baaritiskin viereen tai taakse. Nykyään tavallisillekin kuluttajille myydään jääkaappeja, joissa on läpinäkyvä ovi. Lasioviset jääkaapit ovat omiaan tuomaan baaritunnelmaa, koska sellaiset on usein ravintoloissa, jotta niiden vaihtuvat työntekijät löytäisivät tuotteet helpommin ja jotta asiakkaat voisivat kurkkia jääkaappien siideri- ja olutvalikoimaa.

Jos kodin baaritiskille haluaisi vesipisteen, vaatii rakennusurakka ammattilaisen käden jälkeä, koska silloin tähän kohtaan tarvitsee vetää vesi- ja viemäriputket. Tämä voi onnistua helposti, jos baaripisteen sijoittaa keittiön ja kylpyhuoneen viereen. Joka tapauksessa vesipiste tulee nostamaan rakennuskustannuksia suuresti, joten kotiolossa voi aivan hyvin kerätä käytetyt astiat baaritiskin taakse ja käydä pesemässä ne keittiössä bileiden päätyttyä.

Baarin valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota jo suunnitteluvaiheessa, jotta tilassa voi toimia, vaikka muualla asunnossa olisikin hämärä tunnelmavalaistus. Helpoimmalla pääsee, jos baariin saa vedettyä töpselistä pari strategisesti sijoitettua työskentelyvaloa.

magnetism