Posted in Viihde ravintoloissa

Mitä baarireissuilla on hyvä huomioida koronavirusaikana

Mitä baarireissuilla on hyvä huomioida koronavirusaikana Posted on 20th elokuu 2020

Koronavirus on tullut osaksi ihmisten elämää jäädäkseen. Siinä missä alussa ajateltiin sen olevan vain muutaman viikon tai ehkäpä muutaman kuukauden pituinen väliaikainen tila, joka ei juuri vaikuttaisi ihmisten elämään, selvisi asian laita kuitenkin nopeasti kaikille kaikkein hirveimmällä tavalla, kun koronan päivittäiset uhriluvut nousivat hetkessä maailmalla tuhansiin. Samalla jokaiselle tuli Kotitapetti tutuksi, kun suurin osa ihmisistä asetettiin kotikaranteeniin. Tämä oli monelle hyvin surrealistista eikä kukaan olisi aikaisemmin voinut kuvitellakaan, että modernina aikana voitaisiin ajautua tilanteeseen, jossa ihmisten liikkumista alettaisiin rajoittaa ja jossa ulkona piilisi sellainen vaara, joka voisi pahimmassa tapauksessa viedä hengen.

Koronan kanssa on opittava elämään

Varsin pian on kuitenkin käynyt selväksi, ettei kyseessä tosiaankaan ole vain väliaikainen riesa, vaan on alkanut näyttää ikävästi siltä, että koronavirus saattaa olla huomattavasti pidempiaikainen riesa. Jotkut maat ovat sulkeneet rajansa turisteilta jopa vuosiksi eteenpäin. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Miten koronan kanssa voi oppia elämään, niin että kuitenkin pysyisi samalla itse turvassa eikä myöskään tulisi vaarantaneeksi ketään muuta?

Asiantuntijat ovat sanoneet, että koronan kanssa on opittava elämään. Ei ole realistista ajatella, että ihmiset laittaisivat elämänsä paussille jopa vuosiksi. Käytännössä elämässä voidaan palata lähes normaaliin – kuitenkin aivan uudella tavalla sävytettynä. Nyrkkisääntö on se, että voidaan tehdä aivan samoja asioita kuin ennenkin, kuitenkin uusilla turvatoimilla höystettynä.

Käytännössä voit siis edelleenkin tehdä ystäviesi kanssa reissun baariin, kunhan muistat samalla muutamia asioita. Ensinnäkin hygienia ja puhtaus on kaiken A ja O – pidä huoli siitä, että peset ja desinfioit käsiäsi jatkuvasti ja desinfioi varmuuden vuoksi myös pinnat ennen koskemista. Pyri pitämään muihin juhlijoihin turvaväli tai käytä suojamaskia ja käsineitä tartuntojen ehkäisemiseksi. Näin helpoilla varotoimilla voidaan ehkäistä sairauden leviäminen ja kukistaa korona yhdessä.

magnetism