Posted in Baarien herkullinen tarjonta

Kuuluisimmat ja tunnetuimmat drinkit – juomien klassikot

Kuuluisimmat ja tunnetuimmat drinkit – juomien klassikot Posted on 16th syyskuu 2019Leave a comment

Jokainen meistä on varmasti tuskaillut baaritiskillä sen kanssa, mitä joisi tällä kertaa. Varsinkin siinä tapauksessa, jos baarilla ei ole olemassa selkeää listaa siitä, millä hinnalla on mitäkin tarjolla, saattaa janoisella kuluttajalla mennä juoman valitseminen turhan kovaksi pähkäilyksi. Onneksi on kuitenkin olemassa monia klassikon tittelin saaneita juomia ja drinkkejä

Hanajuomat

Ennen kuin voidaan siirtyä itse klassisiin juomasekoituksiin, eli drinkkeihin, on tietysti mainittava suomalaisten baarien eniten menevä tuote: hanajuomat. Useimmiten suosituin hanajuoma on olut, jota seuraavat melko tasaisesti lonkero ja siideri. Usein baareilla ja ravintoloilla on niin sanotut perusvaihtoehdot hanajuominaan, mutta monilla baareilla ja ravintoloilla voi löytyä myös nimikkojuomia, tai tavallista laajempi määrä hanajuomien valikoimaa.

Drinkit

Martini sekoitettuna, ei ravistettuna – kuulostaako tutulta? Niin monen muunkin mielestä. Elokuvamaailmasta tutun 007 agentin, eli James Bondin suosikkijuoma on jäänyt monille mieleen katu-uskottavana drinkkinä, jota tilata baaritiskillä. Ei tule kuitenkaan suurena yllätyksenä, että James Bond -agentin suosima martini ei ole yleisön suosikki. Seuraavaksi on esitelty baarien suosituimmat drinkit ja niiden ominaispiirteet.

  • Mojito

Mojito on yksi suosituimpia drinkkejä ympäri Suomen, jopa ympäri maailman. Tämän kansainvälisen herkun salaisuuden ruotimiseen ei mene kauaa: minttu, vaalea rommi, lime ja sokeri ovat lyömätön yhdistelmä, erityisesti kuumina ja helteisinä päivinä. Mojitosta voi saada monia erilaisia versioita, esimerkiksi hedelmillä ja marjoilla maustettuna, mutta klassikkoversio mintun kanssa pitää pintansa vuodesta toiseen.

  • Gin & Tonic

Eräs klassikkojen klassikko drinkkien maailmassa on tietenkin Gin & Tonic. Sen lisäksi, että Gin & Tonic on vanha klassikko ja suosittu juoma jo pitkältä aikaväliltä, on se myös hyvin trendikäs. Gin & Tonic koostuu nimensä mukaan gin-juomasta ja tonicista, mutta siitä on väännetty monia suosittuja versioita sen mukaan, millaista giniä juomassa käytetään. Mausteeksi ja koristeeksi Gin & Toniciin laitetaan esimerkiksi sitruunaa, kurkkua, rosmariinia ja karpaloa.

  • Whisky Sour

Whisky Sour mielletään yleisesti aikuisempaan makuun ja sellaisille henkilöille, jotka eivät niin välitä makeista drinkeistä. Whisky Sour sisältää nimenäkin puolesta viskiä, mutta se ei ole siltikään pelkästään viskin rakastajien juoma. Whisky Sour on raikas juoma, josta on monia eri versioita riippuen siitä, minkälaisen viskin kanssa drinkki valmistetaan.

  • Sex on the Beach

Hupaisan nimen saanut drinkki, Sex on the Beach, on kesäinen ja erittäin makea drinkki, joka sopii erityisen hyvin niille ihmisille, jotka pitävät hedelmäisen makeista drinkeistä. Korkeaan lasiin valmistettu Sex on the Beach valmistetaan kepeistä aineksista: drinkin valmistamisessa tarvitaan vodkaa, persikan makuista likööriä, sekä appelsiinimehua ja karpalomehua. Näiden lisäksi lasiin lisätään jäitä.

  • Margarita

Margaritojen kirjon ehdoton suosikkimaku on baarikansan mukaan mansikasta valmistettu margarita. Margaritan erityispiirteisiin kuuluu se, että se valmistetaan tequilasta, ja sen rakenne on hieman hilemäinen ja muistuttaa smoothieta.

  • Aperol Spritz

Tämä hauska juoma on tunnettu kirkkaan oranssista väristään. Aperol Spritz on myös äärimmäisen yksinkertaisesti valmistettu juoma: korkeaan lasiin laitetaan jäitä, joiden päälle kaadetaan soodaa, kuohuviiniä ja Aperolia. Koristeeksi laitetaan vielä sitruunaviipale. Juoma on raikas, mutta sisältää myös luonnetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *