Posted in Baarien herkullinen tarjonta

Baariruoka – miten baariruoka eroaa ravintoloiden ruokatarjonnasta?

Baariruoka – miten baariruoka eroaa ravintoloiden ruokatarjonnasta? Posted on 10th elokuu 2019

Usein, kun ihmiset ajattelevat baareja, tulevat mieleen erilaiset alkoholijuomat. Kun taas ajatellaan ravintoloita, tulee mieleen ruoka. Monilla tulee siis yllätyksenä se, että monet baarit tarjoavat myös ruokia listoillaan, erityisesti alkuiltojen ajan, kun taas ravintolat saattavat omata erittäin laajan juomalistan ja oman baarimikon. Mutta millaista ruokaa on tarjolla niille, jotka ovat ehkä lähteneet iltaa kohti liikkeelle janoisena, mutta jotka nälkä pääsee yllättämään kesken kaiken? Lue lisää tästä artikkelista.

Pienet naposteltavat

Pienet suolaiset naposteltavat ovat varmasti baarien tunnetuin suuhunpantava tuote. Tähän kategoriaan voidaan laskea esimerkiksi pähkinät, perunalastut, suolatikut, suolaiset pähkinät ja popcornit.

Pientä naposteltavaa on saanut baareista melkeinpä aina. Monien drinkkien ja juomien kanssa -erityisesti elokuvistakin tutut – suolaiset pähkinät maistuvat hyvältä. Usein baarissa on mennyt, ja menee edelleen monia tunteja, jopa koko yö, jolloin tekee mieli pientä suolaista. Joissain baareissa pähkinöitä on saatavilla ilmaiseksi tiskien kulhoissa.

Sormiruuat ja tapakset

Uusin trendi baarien ruokatarjonnassa ovat varmasti pienehköt, alkupalaruuiksi luokiteltavat annokset. Usein nämä pienet suolaiset tarjoiltavat koostuvat erilaisista tapaksista. Tapaksiin voivat kuulua perinteisesti esimerkiksi seuraavat annokset:

  • oliivit, mausteilla tai ilman
  • salamit
  • pepperonit
  • ilmakuivatut kinkut
  • erilaiset juustot
  • parsat
  • leivät erilaisilla tahnoilla, kuten hummus ja pesto.

Yllä luetellut ruuat ovat tietenkin vain klassisia tapaksia, ja ympäri Suomen sijoittuvat ruokaa myyvät baarit tarjoavat monenlaisia muitakin herkullisia annoksia sormiruokien ja tapaksien osalta. Trendikkäimmät baarit tarjoavat menuita, joihin kuuluviin ruokiin, alkupaloihin ja tapaksiin valitut yhteensopivat oluet, siiderit, viinit, aperitiivit tai drinkit.

Baarien täyttävämpi tarjonta ruokien osalta

Baareissa saa nykyään myös täyttävämpiä ruokia, jopa kunnollisia ravintoloiden annoksiin verrattavia ruokia. Nykyään raja baarin ja ravintolan välillä saattaa olla häilyvä, kun tarkoitusperät palveluiden nauttimiselle muuttuvat, ja kuluttajan vaatimukset kovenevat vuosi vuodelta. Baarien erityispiirre ruokatarjoilujen suhteen kumpuaakin usein siitä, että saatavilla olevia annoksia on vain muutamia tai jopa vain yksi, eikä laatu ole aina samantasoista kuin ravintoloissa.

Vatsan saa kuitenkin täyteen baarissakin. Usein ruuat ovat yksinkertaisia valmistettavia, mutta silti maukkaita: menulta saattaa löytyä esimerkiksi erilaisia toasteja, hampurilaisia, leipiä tai friteerattuja ruokia sisältäviä koreja. Joistain baareista löytyy myös pizzoja, tai jopa pihviannoksia. Usein pääruuat, joita baareista saa, ovat raskaita ja rasvaisia, mutta maukkaita.

Kenenkään ei siis tarvitse nääntyä nälkään viettäessään aikaa perinteisessä baarissa, sillä listalta löytyy melkein aina ainakin pientä suolaista naposteltavaa nälkäisille juhlijoille. Jos tiedossa on pitkä ilta, kannattaa baareissa vierailevien valita sellainen kohde illanviettoon, josta saa ainakin pienempiä annoksia tai sitten kunnollisia ruoka-annoksia.

magnetism